Boek

Tuinieren met stinzenplanten
Vreugde van een vroege lente

Tweede, geheel herziene en uitgebreide druk (2018).
Auteur: Trudi Woerdeman
Foto’s: Geert Overmars, Hans Menop en anderen

Al jaren was de eerste druk uit 2008 uitverkocht. De vraag naar het boek bleef.
We zijn verheugd te kunnen vertellen dat in 2018 een herdruk verschenen is. 

Prijs: In prijs verlaagd van € 35,- naar € 24,-.

Wil je zelf aan de slag met je eigen stinzenplantentuin? Dan is dit boek je grote steun bij alles wat je moet doen voor je droomtuin in de lente.

De herdruk van het boek is geheel herzien en uitgebreid. Bijna alle foto’s zijn nieuw. Je vindt vele nieuwe verhalen en je krijgt belangrijke, nieuwe aanwijzingen. Alles wat je moet weten over Tuinieren met stinzenplanten op kleine schaal in eigen tuin. Bodemverbetering krijgt veel aandacht. Hoe creëer je een ‘stinzenmilieu’ met een levende bodem? Wat moet je doen om stinzenbollen snel te laten verwilderen? Kan dat? Hoe lang moet je wachten voor een weelderig effect? Hoe hou je de bostuin mooi ná de bloei van de stinzenplanten?

Stinzenplanten horen bij ons groene culturele erfgoed. Ze verwilderen al eeuwen op historische buitenplaatsen. Tuinieren met stinzenplanten op die oude plekken betekent dat je tuiniert op grote schaal. Het gaat over behoud en beheer, ontwerp en aanvullingen. Hoe doe je dat in het groot en dan ook nog historisch verantwoord? Ik vertel over mijn ervaringen met stinzenbeplantingen in het parkbos van Hackfort in Vorden. In dit opzicht is de herdruk zeer bruikbaar voor tuinbazen, beheerders en eigenaars van landgoederen, die te maken hebben met stinzenbeplantingen op grote schaal.

De schitterende droomfoto’s van Geert Overmars zullen je weer verleiden deze tapijten van voorjaarsbloemen ook in jouw tuin of park te planten. Beleef en ontdek met stinzenplanten in de tuin de vreugde van een vroege lente, ieder jaar opnieuw!  Laten we dit kostbare en charmante erfgoed koesteren, uitbreiden, behouden en goed beheren.  

Het boek is te bestellen via www.sterkebollen.nl of via bol.com.

Bollen bestellen
Ga je zelf je stinzen- en verwilderingsbollen bestellen? Ga dan naar de webshop www.sterkebollen.nl. Je hebt keuze uit een uitgebreid sortiment vol aanwijzingen en tips voor een geslaagde aanplant.

Bladeren door het boek:

« van 10 »